• Vesti
  • Poseta Muzeju istorije Jugoslavije

Poseta Muzeju istorije Jugoslavije

mij

Učenici sve četiri godine, smera turistički tehničar, posetili su 6. decembra 2012. Muzej 25. maj. Sa mladim „turistima“ bili su i profesor istorije umetnosti Miloš Kosovac, profesor geografije Goran Savić i profesor grupe ekonomskih predmeta Đorđe Mandić.

Obišli smo Kuću cveća, Stari muzej i Muzej 25. maj. Obilazak muzeja bio je i dan prakse, te su naši učenici imali zadatak da pripreme referate na određenu temu. Neki su govorili o štafetama, neki o istoriji SFRJ. Takođe smo saznali i zanimljivosti o Josipu Brozu Titu. I dok su učenici vodili svoju „turističku grupu“, kustoskinja muzeja je posmatrala i stručno komentarisala  njihovo izlaganje.

Nova postavka u Muzeju istorije Jugoslavije mnoge je ostavila bez daha. Učenici su imali priliku da prelistaju novine iz najranijeg perioda jugoslovenske države ili da pogledaju neke od filmova iz tog doba. Ovaj dan prakse bio je pun novih i zanimljivih iskustava, ali i razonode, a naši učenici su još jednom pokazali svoje umeće u prezentovanju sadržaja o kulturnim znamenitostima.

S.D.

Podeli
Pozovite nas!