• Vesti
  • Naši učenici na predstavi Muškarčine

Naši učenici na predstavi Muškarčine

predstava muskarcine

U četvrtak, 31. januara 2013. godine, učenici sva četiri razreda naše škole sa profesorkom srpskog jezika i književnosti, Julijanom Janković, imali su priliku da pogledaju predstavu Muškarčine koja je izvedena u Dečjem kulturnom centru Majdan (režija: Milena Bogavac i Vojislav Arsić, uloge: Alek Surtov, Đorđe Živadinović Grgur, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Nemanja Puvača, Nikola Pavlović, Uroš Novović).

Predstava Muškarčine realizovana je u okviru projekta Mladići kao saveznici u sprečavanju nasilja i sukoba na zapadnom Balkanu koju sprovode Centar E8 i Care NW Balkan, zahvaljujući podršci Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške.

Predstava Muškarčine je pozorišni dokumentarac koji se bavi temom muškosti u savremenom srpskom društvu  - prikazuje snagu, odlučnost, volju, želju za isticanjem, skrivene ambicije i osećanja, snove i sećanja sedmorice mladića. Svaki od njih je poseban je na svoj način, a opet je prinuđen da se prilagodi uvreženim obrascima ponašanja i slici tipičnog muškarca. Između potisnutih emocija i destruktivnog ponašanja, pitanje je kako pronaći pravi put. Predstava nudi gorko-slatko razrešenje ove misterije – biti svoj i prilagoditi se potrebama društva tako da ne ugrožavamo druge ljude, odrastati u skladu sa svojim potrebama i htenjima.

Učenici su puni utisaka pozitivno prokomentarisali predstavu i  poželeli da nekom od časova u školi diskutuju o društvenoj stvarnosti i idejama koje su uočili gledajući predstavu Muškarčine.

J.J.

Podeli
Pozovite nas!