• Vesti
  • Naši maturanti - Dan EPA škole 2013.

Naši maturanti - Dan EPA škole 2013.

dan skole 2013Ovogodišnji Dan naše škole upriličen je 24. maja 2013. u Maloj sali Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca i bio je posvećen našim maturantima po ideji direktora škole, Mirka Sarića.

To je bio njihov poslednji nastavni dan u kojem su najuspešniji maturanti sa svojim profesorima prikazali ovogodišnja dostignuća. Na početku se Nevena Sarić Pavlović, pomoćnik direktora,  obratila prisutnima duhovitom analizom četvorogodišnjeg školovanja naših maturanata. Zatim je profesor Miloš Tucović predstavio naše turističke tehničare koji su prošle jeseni učestvovali u Danima evropske baštine tako što su u Vasinoj ulici govorili o značajnim kulturnim spomenicima što je bilo propraćeno video-snimkom. Vladimir Živanović je nadahnuto govorio o Narodnom pozorištu...

Ove godine smo imali razloga da budemo zadovoljni i ponosni na uspešno učešće naših maturanata na raznim takmičenjima. Ekipa naše škole osvojila je glavnu nagradu na takmičenju Incest trauma centra u borbi protiv nasilja, o čemu je govorila profesorka Ljilja Panjković, a Maja Živković je izgovorila svoju besedu Odluka. Na takmičenju matematičara Misliša Slađana Tešić, ovogodišnji đak generacije,  bila je i ove godine najbolja u našoj školi o čemu nas je izvestila prof. Anđelka Mustur. Profesorka Milica Radovančev govorila je o EPA glasu, našem školskom listu, za koji pišu najviše maturanti, od kojih je najvrednija svih ovih godina bila Sara Damnjanović koja je i predsednica novinarske sekcije. Sara je osvojila treću nagradu na prestižnom međunarodnom konkursu za kratku priču. Još jedna Sarina priča nagrađena je na konkursu Mirjane Bobić Mojsilović i biće objavljena u njenoj antologiji, a na Palilulskoj olimpijadi kulture Sara je osvojila prvu nagradu.  Naše besednice, Sara Damnjanović i Zorana Antić,  dostojno su nas predstavile i na Republičkom takmičenju u Vranju, kao i na Jedanaestoj smotri duhovnog besedništva, o čemu je govorila profesorka Svetlana Gradinac. Zbog višestrukih interesovanja i nadarenosti o Saru su se „otimali“ profesori Svetlana Gradinac  i Miloš Tucović. Sara Damnjanović je na opšte zadovoljstvo publike govorila svoju besedu Život je borba, a Maja Japundžić je pročitala svoju pesmu posvećenu EPA školi i njenom odeljenju 4/3. Sve nastupe je na gitari diskretno pratio naš učenik Miloš Lubardić. Ova lepršava, mladalačka i sadržajno bogata svečanost uokvirena  je pevanjem naše profesorke engleskog, Milice Kovačević, i njene učenice, Nataše Udovičić kojima se spontano pridružila i profesorka francuskog, Željka Janković. Iznenađenje za sve priredili su maturanti 4/2 na čelu sa Sarom Damnjanović koje je napravilo duhovitu video prezentaciju na temu kako su ih videli i šta su o njima zapisivali profesori u Dnevnik, što je izazvalo ovacije, ali i suze publike. Na kraju je direktor škole, Mirko Sarić, pohvalio učenicu Kristinu Božović za nesebično učešće u prezentaciji naše škole tokom aprila, kao i najuspešnije profesore zahvaljujući čijem entuzijazmu su naši maturanti postigli vrhunske rezultate.

S.G.

Podeli
Pozovite nas!