• Vesti
  • Četvrto školsko takmičenje u besedništvu

Četvrto školsko takmičenje u besedništvu

takmicenjeU utorak, 25.marta 2014. u podne, održano je Četvrto školsko takmičenje u besedništvu učenika pravnih tehničara.

Takmičili su se maturanti Marija Žilić, David Barjaktarović, Lazar Nišavić, Nikola Mirosavljević, Ilija Ćirić, Stefan Joksimović i  Marija Kovačević. Svi učesnici takmičili su se u dve  discipline – beesedi na izabranu temu i u improvizovanoj besedi. Govornike je pratio i ocenjivao žiri u sastavu Jovan Đorđević, profesor književnosti, publicista i saradnik na RTS, Marko Vukalović, višestruki pobedik u takmičenjima u besedništvu, Mirko Sarić, direktor škole i Svetlana Gradinac, profesorka retorike, a  pratili su ga učenici i profosori naše škole.

Teme  učeničkih beseda bile su zanimljive i aktuelne, poneke su hrabro kritikovale društvene nepravde, a poneke su bile duhovite. Članovi žirija posebno su pohvalili dosetljivost, maštovitost, originalnost i duhovite obrte kojima su bile protkane  improvizovane besede.

Pobednici u kategoriji izabrane teme:

  1. Marija Kovačević za  besedu Moj dug
  2. 2. Marija Žilić  za besedu Neprijatelj je jak onoliko koliko smo mi slabi
  3. 3. Nikola Mirosavljević za besedu  Nemoj da ćutiš.

Pobednici u kategoriji improvizovane besede:

  1. Marija Kovačević za besedu Tinejdžer
  2. Marija Žilić za besedu Autogol i Stefan Joksimović za besedu Obračun
  3. Lazar  Nišavić za besedu Pravilo i David Barjaktarović za besedu Serija.

Boje naše škole braniće 26.aprila 2014. na Republičkom takmičenju u besedništvu tim u sastavu Marija Kovačević, Marija Žilić i Nikola  Mirosavljević..

Za apsolutnog pobednika ovog takmičenja proglašena je  Marija Kovačević koju je profeorka Gradinac nagradila lovorovim vencem.

S.G.

Podeli
Pozovite nas!