• Vesti
  • BILI SMO U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU JER „TAKO JE MORALO BITI“

BILI SMO U JUGOSLOVENSKOM DRAMSKOM POZORIŠTU JER „TAKO JE MORALO BITI“

tako je moralo bitiStručno veće profesora srpskog jezika i književnosti,, uz podršku svih dragih kolega profesora,, povelo je naše učenike I njihove roditelje u Jugoslovensko dramsko pozorište (JDP) 2.aprila 2014.

Predstava koju smo gledal inije izneverila očekivanja. Reč je o drami Tako je moralo biti po tekstu Branislava Nušića, u adaptaciji Egona Savina.

Najplodniji i najpopularniji srpski komediograf  napisao je ovu autentičnu i punokrvnu melodramu, jednu od retkih u našoj dramskoj kniževnosti. Ta uzbudljiva, potresna priča iz starog Beograda  pokazuje kako zavist i sujeta, neodgovornost i gramzivost, gordost i sebičnost u jednoj porodici  –  i u sredini kojom gospodari novac  –  mogu uništiti  život čestitog bića rastrgnutog između ljubavi i osećanja dužnosti.

Mirisi i zvona starog pozorišnog sveta i cveća.„Volite se, i budite srećni! ”Ko se danas još usuđuje da izgovori ovu jednostavnu rečenicu!? Predstavu možete preporučiti prijateljima..

Predstava je nagrađivana, a mi ćemo pomenuti da je osvojila tri Sterijine nagrade: za režiju (EgonSavin), za glumu (Anita Mančić) i za kostimografiju (Angelina Atlagić). Pored Anite Mančić, u fenomenalnoj ulozi Jele, videli smo na sceni i druga važna imena našeg glumišta: Predraga Ejdusa, Nebojšu Dugalića, Vojina Ćetkovića, Mišu Janketića...

Predstava Tako je moralo biti  potvrdila je naš  školski običaj da posećujemo pozorišta, bioskope i druge ustanove kulture. Do kraja školske godine očekujemo  niz kvalitetnih I zanimljivih kulturnih dešavanja u kojima ćemo sudelovati.

B.M.

Podeli
Pozovite nas!