• Vesti
  • EKSKLUZIVNA POSETA PRVOJ REPRIZI PREDSTAVE ANA KARENJINA U MADLENIANUMU

EKSKLUZIVNA POSETA PRVOJ REPRIZI PREDSTAVE ANA KARENJINA U MADLENIANUMU

ana karenjina madlenianumSlavni i obožavani roman Lava Tolstoja “Ana Katrenjina” više decenija nije bio na beogradskom pozorišnom repertoaru, ali ovog meseca ukazala se prilika.

Bili smo u prvim redovima za karte kako bismo obezbedili najbolja mesta za naše učenike koji su se odazvali novopostavljenom komadu  u zemunskom pozorištu “Madlenianum”.Grupu učenika iz naše škole poveli su na predstavu profesorka Bojana Satarić, razredni starešina učenika druge godine, i Bojan Marković, profesor srpskog jezika i književnosti. Učenici druge godine prethodno su uspešno obradili istoimenu lektiru.

Jug Radivojević je reditelj ovog komada koji nam priča „tužnu ljubavnu priču, najtragičniju zbog spoznaje gubitka naizgled idealne ljubavi i uzaludnosti žrtve“. U ovoj drami pojavljuje se sedam lica, a svako od tih lica ima svoj specifičan put kojim se kreće kroz ovu večito aktuelnu priču.I  danas možemo da se identifikujemo sa glavnom junakinjom. Šta se dešava kad napustimo određeni životni koncept, a potom se novi (zbog kog smo stari napustili) izjalovi?

Tumači izuzetno atraktivnih i teških uloga bili su: Nina Janković kao Ana Karenjina, Tihomir Stanić kao Karenjin, Viktor Savić kao Vronski, Igor Đorđević kao Ljevin, Milena Vasić kao Daša, Tamara Aleksić kao Kiti i Aleksandar Radojičić kao Stefan.

Nakon predstave dugo smo kritički razgovarali o kvalitetu predstave, njenom odnosu prema originalnom književnom delu i današnjoj stvarnosti.

Odličan provod i lepa uspomena.

B.M.

Podeli
Pozovite nas!