DAN NAŠE ŠKOLE

dan skole 2014

U utorak, 27. maja 2014. u 13 h, u holu Zadužbine Ilije Milosavljevića Kolarca, obeležen je Dan Srednje škole za ekonomiju , pravo i administraciju. Program je bio prožet duhom svođenja  rezultata rada u ovoj školskoj godini.

Profesor Bojan Marković, kao voditelj, prvo je na scenu izveo ne mali broj naših volontera koji su govorili o svojoj inicijativi da pomognu postradalima u nepogodama, potom je Marija Žilić govorila besedu Dajte nam šansu. Profesorka matematike, Anđelka Mustur, pohvalila je učenike koji se već godinama takmiče u Misliši i pohvalila učenika 1/1, Ivana Vaskovića, kao najboljeg u tom takmičenju. Marija Kovačević, pobednica Četvrtog školskog takmičenja u besedništvu, govorila je besedu Moj dug, a potom je ekipa 4/3 izvela insert simulacije sudskog procesa sa Republičkog takmikčenja, na kome je Marija Žilić proglašena za najboljeg sudskog veštaka.

Maturantkinja Nataša Udovičić ispričala je kako je pre 4 godine predložila ime našeg časopisa EPA glas. Potom su se ekipe 4/3 i 2/3 takmičile u kvizu znanja iz opšte kulture.

Svojim umilnim glasovima razgalile su publiku Anđela Živković i Nataša Udovičić.

U završnici programa naše devojke, kao manekenke, prošetale su crvenim tepihom u svečanim haljinama, u izboru primenjene umetnice Anele Takač, naše sugrađanke koja živi i radi u Londonu. U pauzi modne revije učenici 4/3 nastupili su sa numerom Pevanje za pravdanje i otpevali su sa odeljenskim starešinom, Jelenom Jakšić, jednu pesmu, što je bila obaveza svih učenika koji su ove godine kasnili na njen čas.

U drugom delu modne revije devojkama u dugim haljinama pridružile su se i dve naše profesorke. To je bila najava za maturski bal na koji će naši maturanti sa profesorima  ići u Sava centar 4. juna.

Direktor škole, Mirko Sarić, obavestio je sve učenike da je Nastavničko veće jednoglasno proglasilo MARIJU ŽILIĆ za đaka generacije 2013/2014.godine.

Svi učenici su na kraju dobili primerak novog broja EPA glasa.

S.G.

Podeli
Pozovite nas!