• Vesti
  • U SUSRET STOGODIŠNJICI PRVOG SVETSKOG RATA – EKSKURZIJA UČENIKA U ZAPADNOJ SRBIJI

U SUSRET STOGODIŠNJICI PRVOG SVETSKOG RATA – EKSKURZIJA UČENIKA U ZAPADNOJ SRBIJI

U periodu od 18. do 20. septembra učenici prvog, drugog i trećeg razreda, u pratnji direktora škole i nastavnika: Anđelke Mustur, Bojane Satarić i Gorana Savića, bili su na ekskurziji u zapadnoj Srbiji. Tokom ekskurzije posetili su veliki broj mesta od izuzetnog značaja za istoriju i kulturu srpskog naroda.

Poseban akcenat je stavljen na događaje koji su se na ovom prostoru odigrali pre sto godina, a na koje današnje generacije podsećaju spomen-kosturnice na Tekerišu, Gučevu i Mačkovom kamenu, koje su učenici ovom prilikom mogli da vide. Sem lokaliteta i objekata vezanih za događaje iz Prvog svetskog rata učenici su imali prilike da vide i manastire Tronošu, Soko, Lelić i Ćelije, delove podzemnog grada Karađorđevića kod Malog Zvornika, Zvorničko jezero, istraživačku stanicu Petnicu, Banju Koviljaču, Tršić u prvim danima nakon „Vukovog sabora“, Šabac za vreme „Čivijade“ i „Šabačkog vašara“, kao i Tešnjar i brojne značajne objekte u Valjevu.

Uspešnoj realizaciji i dobroj  oceni ekskurzije veliki doprinos su dali učenici koji su se ponašali veoma odgovorno, pokazujući visok nivo turističke kulture na svim mestima i u svim objektima koje su posetili.

G.S.

Podeli
Pozovite nas!