• Vesti
  • Krstarenje Dunavom i Savom

Krstarenje Dunavom i Savom

Učenici prvog, drugog i trećeg razreda, smera turistički tehničar, u pratnji direktora škole Mirka Sarića i predmetnog nastavnika Đorđa Mandića, imali su priliku da u ponedeljak, 6. oktobra 2014, uživaju u krstarenju Savom i Dunavom u organizaciji jahting kluba “Kej”.

Dok su učenici razgledali Veliko ratno ostrvo, Malo ratno ostrvo, Beogradsku tvrđavu, Kulu Nebojša, Sportski centar “Milan Gale Muškatirović”, Beogradsko pristanište, Brankov most, o zanimljivostima, istoriji ovog grada, o rekama koje ga krase pričao im je specijalni vodič, publicista i profesor Jovan Đorđević. Na samom ušću Save u Dunav učenici su po običaju starih alasa zamislili želje koje će im se, nadajmo se, ostvariti.

Budući turistički radnici uočili su velike mogućnosti Beograda za razvoj nautičkog turizma i značaj reka za grad jer, kako je Ivo Andrić rekao: "Ovaj veliki grad bio je, izgleda, oduvek ovakav; istrgan, prosut i kao da nikad ne postoji, nego večno nastaje, dograđuje se i oporavlja. S jednog kraja niče i raste, a sa drugog vene i propada. Uvek se kreće i talasa, nikad ne miruje i ne zna šta je spokoj i tišina. Grad na dve reke, na velikom prostoru sapet vetrovima."

Podeli
Pozovite nas!