• Vesti
  • Gogoljev REVIZOR u Ateljeu 212

Gogoljev REVIZOR u Ateljeu 212

Početkom drugog polugodišta, vratili smo se u školske klupe, ali i u  pozorišta. Prva pozorišna predstava koju smo gledali u novoj godini, 8. februara 2015, bio je "Revizor" N.V. Gogolja, u režiji Ive Milošević, na sceni Ateljea 212.

Mlada rediteljka nam je  ponudila savremeno viđenje Gogoljevog klasika o "korumpiranoj vlasti, ljudima nedoraslim pozicijama na kojima su se našli, a koji kroje živote drugih i dovode do opšteg rasula". Svoj posao  je uradila znalački - bez preterivanja  i sa merom, uspela je da osavremeni Gogoljev komad  i približi ga mlađim generacijama. Savremenom adaptacijom "Revizor" nije izgubio svoju umetničku vrednost, snagu ni poruku. Naprotiv.  Carska Rusija iz prve polovine 19. veka, neodgovorni i nekompetentni, bahati i pohlepni činovnici, predstavljeni su  kroz briljanta glumačka ostvarenja velikog glumačkog ansambla na čelu sa  Gordanom  Kičićem, Nebojšom  Ilićem, Goricom  Popović i Branimirom  Brstinom. Ismevajući društvo i ljudske naravi, ispod Gogoljevog smeha "otkriva se i ljudska beda i jedna tuga".

Uživali smo u predstavi za koju je autorka, pre premijere 4. juna 2013., rekla da je pravi trenutak da se  postavi na scenu. Napuštajući Atelje, nismo mogli  da se otmemo utisku da je  za takva dela uvek pravo vreme.

D.S.I.

Podeli
Pozovite nas!