Festival zdravlja

Zašto je čokoladno mleko dobro za ishranu sportista?

O FUNKCIONALNIM PROIZVODIMA NA FESTIVALU ZDRAVLJA

Na Festivalu zdravlja, u Domu omladine 19. i 20. marta, učenici prvog i drugog razreda sa profesorkom biologije Majom Joksić, prisustvovali su Imlekovom predavanju Funkcionalni proizvodi.

Učenici su saznali šta su funkcionalni mlečni proizvodi, ali i šta su probiotik i intolerancija na laktozu. Saznali su takođe zašto su mlečni proizvodi zdravi, koje korisne sastojke sadrže, kako i u kojim količinama treba da ih konzumiraju.

Učenicima se naročito dopao deo predavanja koji se odnosio na problem intolerancije na laktozu i tehnike u proizvodnji mlečnih proizvoda koje se koriste za prevazilaženje ovog problema.

Na kraju predavanja učesnici su postavljali pitanja, pa smo saznali i nešto što nije bilo predviđeno temom: kako se dobija mleko sa nižim procentom masti, zašto je čokoladno mleko dobro za ishranu sportista, da li ambalaža ima uticaj na kvalitet i zašto se više ne koristi staklena ambalaža.

M.J.

Podeli
Pozovite nas!