• Vesti
  • 7. maj – Dan Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju

7. maj – Dan Srednje škole za ekonomiju, pravo i administraciju

dan skole 2015U četvrtak, 7. maja 2015. Srednja škola za ekonomiju, pravo i administraciju obeležila je svoj dan u Maloj sali Kolarca. U zanimljivom, bogatom, mladalačkom i lepršavom programu učestvovali su naši učenici i profesori, a imali smo i specijalnog gosta.

Dan škole je učenicima i zaposlenima čestitala Nevena Sarić Pavlović, pomoćnik direktora, a potom je premijerno prikazan film Dva naša lica koji su, na predlog Učeničkog parlamenta i uz pomoć Ljilje Panjković, profesorke, stvorili kao učesnici ili kao snimatelji naši učenici i profesori. Tema filma je školski bonton, a prikazano je nekoliko tipčnih situacija u dve scene kako ne treba i kako treba da se ponašamo. Potom se oglasio hor naših devojaka. Troje naših najboljih besednika, Nevena Šekularac,  Nikola Ristić i Kristina Samardžić,  govorili su svoje takmičarske autorske besede. Dvestogodišnjicu Drugog srpskog  ustanka obeležili smo kvizom sa pitanjima profesorke Jelene Jakšić učenicima koji su nedavno posetili Topčider i Konak kneza Miloša. Profesorka Svetlana Gradinac prelistala je novi broj EPA glasa, pozvala je profesorku matematike Anđelku Mustur da saopšti rezultate takmičenja u matematici Misliša i profesorku Aleksandru Vrgović da saopšti i nagradi najbolje u školskom takmičenju u poznavanju engleskog jezika.Poznavanje govorne kulture pokazali su takmičari koji su odgovarali na pitanja kviza Jezička metla, koja je pripremila autorka Jezičke metle, Svetlana Gradinac.

Ponosni smo na naše učenike vrhunske sportiste, Kristinu Samardžić, koja je najbolja teniserka Crne Gore i Nikolu Ristića koji je prvak Srbije u snoubordu. Svetlana Gradinac je pohvalila članove novinarske sekcije Ognjena Petrovića i posebno Viktoriju Samardžić, koja je intervjuisala poznate muzičare, Dragoljuba Đuričića i Borisa Novkovića. Bubnjar Dragoljub Đuričić obratio se publici pričom o svojim učiteljskim korenima i šta je to za njegovo odrastanje i sazrevanje značilo. Govoreći o vrednosti znanja, poručio je: „Sve bogatstvo ovog svijeta je ono što se nalazi u vama“. Direktor škole, Mirko Sarić, posebno je pozdravio učenike i profesore, kao i drage goste i prijatelje škole. U završnici programa naši profesori su pokazali šta umeju. Nevena Sarić Pavlović je glumila Nušićevu gospođu ministarku, čime je iznenadila i nasmejala sve, Sonja Milosavljević je veoma emotivno govorila pesmu Desanke Maksimović, a Goran Savić je uz slajdove pričao o planinarenju kao svom hobiju i o jednoj opasnoj i rizičnoj situaciji na vrhovima Durmitora. Na kraju su naše talentovane profesorke otpevale pesmu Đurđevdan.

Danu EPA škole prisustvovali su svi učenici, profesori, roditelji, članovi Saveta roditelja, predsednica Upravnog odbora škole, Radmila Sarić i mnogobrojni prijatelji škole. Sa obeležavanja Dana škole svi su poneli novi broj našeg  EPA glasa.

S.G.

Podeli
Pozovite nas!