Tragom Svetog Save

sv sava 2016

Na Dan Svetog Save, 27. januara 2016. u sali Josif Pančić na KNU naša škola je svečano obeležila školsku slavu programom TRAGOM SVETOG SAVE.

Posle Himne Svetom Savi i obreda rezanja slavskog kolača, naš sveštenik, gospodin Slaviša, obratio se svim učenicima, profesorima i gostima čestitajući nam školsku slavu i ističući da Sveti Sava svima treba da bude uzor. U multimedijalnom programu učestvovali su naši učenici, članovi hora i dramsko- recitatorske sekcije koji su pevali o Svetom Savi, govorili o najznamenitijim sledbenicima svetosavskog puta, od Jefimije, Dositeja i Vuka, kneza Mihaila, Nadežde Petrović, Jovana Cvijića, Živojina Mišića i Gavrila Principa, kralja Petra, Milutina Milankovića, Iva Andrića, Mihajla Pupina do Nikole Tesle i Novaka Đokovića. Za sve njih je zajedničko što su posvećenici plemenitih ideja, istrajni u ostvarivanju cilja, posvećeni dobru, a imuni na zlo. To su stvaraoci, naučnici, umetnici, državnici, humanisti, borci za slobodu, čije delo nije obogatilo samo nas, već je značajno za ceo svet. Direktor škole, Mirko Sarić, obratio se prigodnom besedom u kojoj je govorio o Svetom Savi, ali i o uspešnim učenicima koji su našu školu završili, a sada su na pragu završetka fakulteta.

Svim učenicima, profesorima i gostima podeljen je časopis naše škole, EPA glas broj 12, a gosti i profesori su pozvani na koktel u salon KNU.

S.G.

Podeli
Pozovite nas!