• Vesti
  • U Ateljeu 212 - Svi smo mi pomalo umetnici

U Ateljeu 212 - Svi smo mi pomalo umetnici

U subotu, 22. oktobra 2016. godine, učenici prve i druge godine i pojedini profesori naše škole prisustvovali su predstavi Slavna Florens u pozorištu Atelje 212. Slavna Florens je delo britanskog dramskog pisca Pitera Kviltera, koje je nastalo po istinitoj priči.

Govori o najgoroj, ali možda i najslavnijoj kabaretskoj i operskoj pevačici Florens Foster Dženkins, čija je karijera trijumfalno zvršena u Karnegi holu, uprkos nedostatku talenta. U maloj, ali pažljivo odabranoj glumačkoj ekipi blista Gorica Popović, koja je svoje vrhunske glasovne sposobnosti u potpunosti podredila ulozi slavne pevačice.

Predstava je ostavila jak utisak na nas i nismo zažalili što smo odvojili vreme da je pogledamo. Slušajući muziku, dinamične i zanimljive replike, salve smeha, zapravo smo čuli priču o životnim strastima i snovima koji se ostvaruju samo ako čvrsto verujemo u njih. Pozorište smo napustili s osmehom na licu i saznanjem da su životni optimizam i pozitivna energija i entuzijazam najveći aduti svakog čoveka.

Svima koji nisu imali priliku da do sada gledaju prestavu Slavna Florens toplo je preporučujemo – provešćete jedno lepo i kvalitetno veče u pozorištu i sigurno se nećete pokajati.

Suzana Ivanović 2/3

Podeli
Pozovite nas!