• Vesti
  • MI NA EKSKURZIJI U BUDIMPEŠTI

MI NA EKSKURZIJI U BUDIMPEŠTI

Trideset naših učenika trećeg i četvrtog razreda boravili su od 11. do 14. oktobra 2016. na zanimljivoj i sadržajnoj ekskurziji u Mađarskoj, u Budimpešti.

Sa njima su bili njihove odeljenjske starešine Jelena Jakšić i Anđelka Mustur, pomoćnik direktora škole, Nevena Sarić Pavlović, nastavnik geografije Goran Savić, lekar pratilac grupe i stručni vodič.

Ekskurzija je izvedena u saradnji sa turističkom agencijom ETA turs iz Beograda, koja je obezbedila komforan i bezbedan autobuski prevoz i adekvatan smeštaj u hotelu Pestin 3 u Budimpešti.

Obrazovni i vaspitni ciljevi i zadaci ekskurzije su u potpunosti realizovani, jer su učenici na navedenoj maršruti imali priliku da vide najreprezentativnije objekte Budimpešte: Trg heroja, Citadelu, zgradu Parlamenta, Ribarski bastion, Matijinu crkvu, Lančani mosti, most Eržebet i drugo, i da čuju zanimljive priče od turističkog vodiča o ovim objektima i ličnostima. Posetili smo i grad Sentandreju, koju su na obali Dunava izgradili naši preci, i Tekelijanum u Budimpešti, mesta od izuzetne važnosti za srpsku istoriju. Naši učenici, posebno turistički tehničari, pripremili su i izložili zanimljivosti o ovim mestima i objektima za svoje vršnjake.

O tome kako smo se proveli i družili i šta smo videli i naučili, pogledajte na fotografijama!

Goran Savić

Podeli
Pozovite nas!