• Vesti
  • EPA na Sajmu obrazovanja i profesionalne orjentacije koji je organizovala Gradska opština Vračar i Nacionalna služba za zapošljavanje.

EPA na Sajmu obrazovanja i profesionalne orjentacije koji je organizovala Gradska opština Vračar i Nacionalna služba za zapošljavanje.

Градска општина Врачар, у сарадњи са Националном службом за запошљавање, организовала је Сајам образовања и професионалне оријентације у Великој сали Градске општине Врачар. Преко 400 ученика и ученица осмих разреда свих врачарских основних школа посетило је јучерашњи Сајам образовања у којем је учествовало 20 средњих школа са територије града Београда. Школе су се представиле кроз експерименте, филмове и видео презентације, као и представљањем умећа и производа њихових ученика и ученица. Кроз непосредан контакт са представницима школа-излагача, мали матурнати су имали прилику да се упознају са образовним профилима и смеровима које средње школе нуде.

На званичном отварању Сајма образовања, заменица председника Градске општине Врачар, Радмила Сарић, обратила се малим матурантима речима: „Градска општина Врачар брине о свима вама, вашој професионалној будућности и образовању. Организовањем Сајма образовања, пружена вам је прилика да се упознате са програмима београдских средњих стручних школа и гимназија, како бисте изабрали и уписали жељену школу. Организовање Сајма образовања је и прва активност која је предвиђена тек усвојеним Акционим планом запошљавања Градске општине Врачар за 2017. годину“.

Синиша Кнежевић, заменик директора Филијале Београд Националне службе за запошљавање, захвалио се градској општини Врачар што је препознала значај спровођења локалне политике запошљавања и истакао да је овај Сајам образовања важна мера која има за циљ да мали матуранти изаберу праву школу, а Национална служба за запошљавање је ту да им у томе пружи савет и стручну помоћ.

Драги Лукић, члан Већа градске општине Врачар, поручио је малим матурантима да пажљиво бирају школу и да упишу школу у којима би учили оно што заиста воле, како би их успешно завршили, а и наставли даље школовање.

Око 30 ученика и ученица имало је прилику да учествује у психолошкој радионици, са циљем да сазнају више о себи, својим жељама, професионалним интересовањима и начинима доношења одлука.
На Сајму образовања учествовале су следеће средње школе:

1.Техноарт Београд – школа за машинство и уметничке занате
2. Електротехничка школа „Никола Тесла“
3. Техничка школа „Дрво арт“
4. Електротехничка школа „Стари град“
5. Четрнаеста београдска гимназија
6. Техничка школа ГСП
7. Архитектонска техничка школа
8. Друга економска школа
9. Средња школа за економију,право,администрацију и туризам- ЕПА
10. Гимназија „Свети Сава“
11. Школа за бродарство,бродоградњу и хидроградњу
12. Техничка школа за дизајн коже
13. Осма београдска гимназија
14.Железничка школа
15.Десета београдска гимназија
16.Средња туристичка школа
17. Средња правно-економска школа
18. Електротехничка школа „Раде Кончар“
19. Савремена гимназија
20. Трећа београдска гимназија

Podeli
Pozovite nas!