• Vesti
  • PLANINARSKI IZLET NA GUČEVO

PLANINARSKI IZLET NA GUČEVO

U nedelju, 26. marta, učenica prvog razreda Anđela Derikonjić I nastavnici naše škole Aleksandra Zirojević i Goran Savić, učestvovali su u planinarskoj akciji Korakom do zdravlja koju je na planini Gučevo organizovao Planinarsko –sportski klub Balkan.

Gučevo je planina koja se nalazi u blizini Loznice I Banje Koviljače u zapadnom delu Srbije, pored reke Drine. Nakon tročasovne vožnje I kraće pauze u Šapcu, stigli smo u Banju Koviljaču iz koje smo krenuli na uspon ka Crnom vrhu (779 m), najvišem vrhu planine Gučevo. Na pešačenje je krenulo 98 planinara, a među nama je bilo čak 65 dece.

Nakon pređenih šest kilometara I savladanih 650 metara visine, stiglismo do Crnog vrha, gde smo se fotografisali, a potom se spustili do obližnje spomen-kosturnice podignute u slavu poginulih vojnika u Drinskoj bici 1914. godine. Pošto je počela da pada kiša, ubrzo smo započeli spust i nakon dva kilometra stigli do odmarališta gde smo se okrepili čajem i sačekali autobus kojim smo se polako spustili sa planine i vratili za Beograd.

Goran Savić

Podeli
Pozovite nas!