• Vesti
  • NAŠ FILIP NIKOLIĆ NA PETNAESTOJ SMOTRI DUHOVNOG BESEDNIŠTVA

NAŠ FILIP NIKOLIĆ NA PETNAESTOJ SMOTRI DUHOVNOG BESEDNIŠTVA

Petnaesta smotra duhovnog besedništva okupila je u nedelju, 7. maja 2017, na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, u paraklisu Sv. Jovana Bogoslova, dvanaest srednjoškolaca iz Srbije i Republike Srpske. Učestvovali su predstavnici Bogoslovije Svetog Save iz Beograda, Srednje škole iz Grocke, Gimnazije „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Novog Sada, JU Medicinske škole iz Banjaluke, Pravno-poslovne škole iz Beograda, Bogoslovije Svetog Jovana Zlatoustog iz Kragujevca,

Filološke gimnazije iz Beograda, Vojne gimnazije iz Beograda i iz naše škole. Mladi besednici su, pred mnogobrojnim poklonicima lepe reči, samouvereno i emotivno govorili svoje besede o čovekoljublju, požrtvovanju, otuđenju, brizi o jeziku, empatiji, o lenjosti, protiv rata, protiv žute štampe i o rodoljublju.

Naš maturant, Filip Nikolić, nadahnuto je govorio svoju antiratnu besedu „Mir ili pak nešto drugo“. Smotru je prigodnim Uvodnim slovom otvorio njen organizator i tvorac, protojerej Vladimir Zamahajev, a divnim pojanjem uzvisio Hor paraklisa Sv. Jovana Bogoslovskog fakulteta. Svi učessnici darovani su knjigama, uspomenicama i ikonama poznatog ranohrišćanskog besednika, Sv. Jovana Zlatoustog.

Svetlana Gradinac

Podeli
Pozovite nas!